Nachtelijke Roos

 

Een heerlijke cocktail van het Doesburgs Kaatje

 

Benodigdheden:

 

  • 30 ml eierroom Doesburgs Kaatje
  • 15 ml likeur (bijv. Contreau)
  • 15 ml kirsch
  • scheutje room
  • ijsblokje
  • beker met draaideksel

 

Werkwijze:

 

Alles mag in de beker. Schud alles goed door elkaar totdat de beker wat koud aanvoelt. 

Schenk het geheel nu in een mooi glas of gebruik 2 of 3 kleine glaasjes. 

Serveer het met een lekker stukje fruit en smullen!

 

 

Eierroom muffins

 

Benodigdheden voor 12 muffins:

 

  • 200 ml eierroom Doesburgs Kaatje
  • 50 gram boter
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 ml melk
  • muffinvorm met 12 holtes

 

Werkwijze:

 

Zet de oven aan op 200 graden Laat allereerst de boter smelten in de magnetron. Meng in een andere schaal het bakmeel, suiker, bakpoeder en een snufje zout. 

Klop in een andere schaal de eieren los en meng ze met de melk. 

Klop de gesmolten boter en 150 ml eierroom er luchtig doorheen. Meng met een houten lepel het eimengsel en het bakmeel.

Vul de ingevette holtes van de muffinvorm voor de helft met het beslag. Bestrijk het beslag met de eiierroom die over is.

Bak de muffins gaat in zo'n 25 minuten in het midden van de oven.

Muffins nog even in de vorm laten zitten en daarna verder laten koelen op een rooster.

 

Afgekoeld? Bestrooi ze dan eventueel met poedersuiker.