Remeker oud: Worlds Best Jersey cheese
14-10-2014

 

Onze olde Remeker is in Zuid Afrika verkozen tot Worlds best Jersey cheese.

 

De Remeker kaas wordt op ambachtelijke wijze geproduceerd in Lunteren en is een biologische kaas, gemaakt van rauwe melk van Jersey koeien.

 

Alles op de boerderij, "de groote voort" staat in het teken van samenwerking met de natuur.

 

De koeien grazen buiten van het voorjaar tot het najaar. In de winter lopen ze vrij rond in een ruime, open potstal. De vaarskalfjes zogen drie weken bij hun moeder voor optimale weerstand. De koeien behouden hun horens, zo zijn ze beter in balans. De Jersey koeien zijn 100% antibioticavrij en ze krijgen geen onnatuurlijke ontwormingsmiddelen binnen. Ze zijn ook vrij van inentingen.

 

De koeien krijgen uitsluitend onbewerkte voeding zoals grasklaver, haver, gerst, vruchten, kruiden, Keltisch zeezout en zeewierkalk.  De kruidenrijke grasklaverweiden worden natuurlijk verrijkt met mest uit de eigen potstal. Zo houden ze de kringloop zuiver.

 

Voor het maken van de kaas zijn de enige toevoegingen lebstremsel en zuursel. De kaas wordt kort gepekeld in ongeraffineerd Keltisch zeezout uit de Guérande en rijpt vervolgens af op de boederij.

 

Al deze elementen tezamen maken deze kaas zo bijzonder en van optimale kwaliteit waardoor ze is verkozen tot Worlds best Jersey Cheese.