Hollandse kaas salade

 

 

Een heerlijke salade met een mooie variatie aan kaas.

 

 

Benodigdheden voor 4 personen:

 

·  2 dl rode wijn

·  1 dl rode port

·  1 el diksap peer

·  150 gram belegen geitenkaas (Rode Sikke)

·  150 gram boeren belegen kaas (Stolwijker)

·  150 gram  belegen komijnenkaas (Stompetoren)

·  150 gram blauwader geitenkaas

·  4 kleine peren (Triomphe de Viennes)

·  100 gram gepelde walnoten, grof gehakt

·  1 zakje rucola

·  rettich

 

Bereidingswijze:

 

Kook de wijn en port in tot de hoeveelheid vloeistof gehalveerd is, roer de perensiroop hierdoor en laat de saus afkoelen.

Alle kazen snijden in dikke julienne reepjes. De peren in de lengte in plakjes snijden maar laat ze aan de kant van het steeltje intact. Was de rucola en snijd de rettich in dunne plakjes.

Schik de rucola en rettich op de borden. Leg hier dakpansgewijs de kaas op en verdeel de walnoten erover. Leg de peren als een waaier op de borden en sprenkel de saus speels rond het gerecht.

 

Eet smakelijk!