Koude gazpacho kaasfondue

 

Fonduen is voor de meeste mensen een gezellig tafelmoment. Ook in de zomer kun je genieten van een verfrissend, koele kaasfondue. Je kunt deze kaasfondue vooraf maken.

 

 

Benodigdheden (voor 4 personen):

 

 

· 200ml tomatensap

· 500 gram roomkaas

· 1/2 komkommer

· 1/2 groene paprika

· 3 tomaten

· 2 bosuitjes

. 2 teentjes knoflook

. 3 sneetjes witbrood

. 2 el sherryazijn (la chinata)

. 2 el olijfolie (La chinata) 

. zout en peper

.  4 stengels bleekselderij

.  croutons

 

 

Bereidingswijze:

 

Schil 1/3 van de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Ontvel de tomaten en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de komkommer, paprika, tomaat en bosuitjes in stukken.

Hak de knoflook grof. Verkruimel het brood in de keukenmachine en doe het broodkruim over in een kom.

Pureer dan de komkommer, paprika, tomaat, bosui en knoflook in de keukenmachine en meng de broodkruimels, roomkaas, azijn en olijfolie erdoor.

Roer in een grote glazen schaal dit kaasmengsel en het tomatensap door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.

Laat de fondue in de koelkast minstens 2 uur goed koud worden.

 

Snij de rest van de komkommer in repen van ca. 5 centimeter. Schil de stengels bleekselderij en snijdt ze eveneens in stukken van circa 5 centimeter. Serveer dit samen met de croutons bij de kaasfondue.

 

Eet smakelijk!


 


 

 

 

 

bron: kaasfondue zoveel kazen, zoveel smaken.