Heks'nkaas

 

 

Heks'nkaas is heerlijk fris en een ware traktatie. Daarom twee recepten speciaal voor dit seizoen.

 

 

Asperges traditioneel met Heks'nkaas

 

 

Benodigdheden:

 

  • 500 gram asperges per persoon
  • gesneden beenham
  • 1 a 2 hardgekookte eieren per persoon
  • zout
  • 80 gram Heks'nkaas

 

 

Bereidingswijze:

 

De asperges schillen met een dunschiller. Ongeveer 1,5 cm van de onderkant afsnijden. In koud water met een beetje zout de asperges op het vuur zetten en aan de kook brengen. Drie minuten laten koken en dan het gas uitzetten. Laat de asperges 15 - 20 minuten met de deksel op de pan staan om na te garen. Laat de asperges daarna voorzichtig uitlekken.

 

Leg de ham mooi neer op een platte schaal. Asperges erop, Heks'nkaas erover en de eieren erover verkruimelen of er gehalveerd bij serveren.

Serveer met (nieuwe) aardappelen of krieltjes.

 

 


 

Sandwich Heks'nkaas

 

Een sandwich voor 2 personen.

 

 

Benodigdheden:

 

  •  6 sneetje casinobrood
  •  2 eieren
  •  80 gram heks'nkaas
  •  100 gram bacon
  • 4 plakken Stompetoren kaas
  • 2 plakken ham
  • komkommer en tomaat

 

 

Bereidingswijze:

 

 

Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze af onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in plakjes.

Bak 100 gram bacon uit in een droge koekepan met antiaanbaklaag.

Schaaf 1 komkommer met een dunschiller in lange repen of snij dunne plakjes, dep ze droog met keukenpapier.

 

Besmeer 6 sneetjes casinobrood dun met 4 eetlepels Heks'nkaas.

 

Beleg de helft met komkommerlinten, plakjes tomaat, een plak kaas en dek af met bacon.

Beleg de andere  met Heks'nkaasB besmeerde sneden met kaas,ham en plakjes gekookt ei.

Leg beide delen op elkaar. Snijd het brood schuin doormidden en serveer het evt. met een sateprikker.

 

 

 

Bron: www.heks'nkaas.nl