Gedroogde vijgen met ham en geitenkaas

 

 

Ingredienten

 

·      Vijgen, vers of gedroogd

·      Zachte Geitenkaas (chevre buche) of blauwe kaas (saint Agur)

.      Parmaham of serranoham

.      Rucola of een andere sla melange

.      Bieslook en/of bosuitje

.      Balsamico azijn met truffel (Puur genieten)

.      Geroosterde noten of pijnboompitjes

.      Grof vers gemalen peper

 

 

Bereidingswijze:

 

Leg de sla op de borden. Snij de vijgen in 4 stukjes en verdeel ze over de borden. Gedroogde vijgen kunt u even laten wellen in bijv. port zodat ze iets zachter worden.

Strooi de rest van de ingredienten over de borden. Besprenkel het geheel met 9 jaar oude balsamico truffel.

Drapeer de ham er als laatste overheen en maal er de peper over

Serveer dit gerecht met stokbrood en olijfolie om te dippen en een lekker drankje.

 

Tip: het is ook lekker om de vijgen met de kaas even onder de grill/oven te zetten en lauw warm te serveren.

 

 

Eet smakelijk!