Feestelijke Cranberry-Abrikozen Taartjes

 

 

Ingrediënten voor 12 stuks:

 

·Voor het deeg:

.      250 gram bloem

·      85 gram suiker

.      170 gram boter 

.       3 eetlepels water

 

Voor de vulling:

.       1 pakje vanillepuddingpoeder

.       400 ml melk

.       40 gram suiker

.        100 ml slagroom

.        100 gram gedroogde cranberries

.        400 gram abrikozen

.        80 gram abrikozenjam

.        20 gram walnoten

 

 

Bereidingswijze:

 

Bloem met suiker mengen. Snij de boter in stukjes, doe het water erbij en meng het geheel tot een glad deeg.

Met wat bloem op het aanrecht met een deegroller uitrollen. Het dunne deeg in de ingevette bakvormen leggen (of in een grote taartvorm van 26 cm doorsnee). Met een vork gaatjes in het deeg prikken. Bakvormen met het deeg een uur in de koelkast zetten. De oven voorverwarmen op 200 graden. In ongeveer 12 - 15 minuten bakken en laten afkoelen.

 

Puddingpoeder met 100 ml melk mengen. De rest van de melk en de suiker aan de kook brengen. Puddingpoeder er doorheen roeren en weer aan de kook brengen. Laten afkoelen. Slagroom kloppen. De pudding en de slagroom stevig door elkaar mengen tot een vanillecreme. 2/3 van de cranberries toevoegen en de vanillecreme op de taartbodempjes uitsmeren.

 

De abrikozen wassen en met de bolle kant naar beneden op de vanillecreme leggen. De jam met de overige cranberries mengen en in de abrikozen doen. Walnoten hakken en over de creme strooien.

 

Eet smakelijk!