Franse wijnen

 

Delikasa heeft een aantal fijne Franse wijnen die goed samengaan met onze kazen.

                                                                                                                                          

 

Cuvée Tradition van Vignerons d'Argeliers (Minervois)

 

 

Een granaatrode wijn met kruidige aroma’s en rood fruit​.​

 

Deze zeer toegankelijke wijn is gemaakt van de typische druiven die groeien in Zuid Frankrijk. De druivenrassen zijn speciaal ontwikkeld om de hitte en extreme droogte te kunnen weerstaan. Sterker nog, ze houden ervan.

 

Vanwege de hitte en droogte brengen deze druivenrassen een geconcentreerde wijn voort met een prachtige dieprode, bijna lila kleur.

 

De geur bevat veel rood fruit en is licht kruidig zoals peper en nootmuskaat. Verder ruikt u een vleugje tabak. De wijn is gerijpt op grote roestvrijstalen vaten.

 

Lekker om gewoon zo te drinken of als begeleider bij rood vlees of een wildstoofpotje, maar ook bij een stukje kaas. Serveer de wijn bij 16 - 18 C

 

 

Cuvée Tradition Ruine de Belair van Domeinen du Cantonnet (Bergerac)

 

 

Een hele mooie wijn met karakter en een diep paarse kleur

 

Deze rode wijn heeft een intense neus van donker fruit zoals bosbessen en bramen. Op de achtergrond ruikt u houtachtige tonen zoals vanille, geroosterd- en kreupelhout.

 

De wijn is soepel in de mond, vol en rond met zijdezachte tannines. Het donkere fruit is uitgebalanceerd aanwezig in de smaak en zorgt voor een ongekende frisheid.

 

De finale is lang, mooi in de balans en krachtig.

 

De wijn is 6 maanden gerijpt op Frans eikenhouten vaten en is zeer geschikt als begeleider van wild of pittige kazen.

 

Serveer hem bij een temperatuur van 16 tot 18 C. 

 

 

L'Olivet Merlot van Vignerons d'Angeliers (Minervois)

 

 

Een soepele, mooie en volle rode wijn.

 

De aroma's van deze volle, maar makkelijk drinkbare wijn hebben vooral tinten van rood fruit in zich, met af en toe een uitstapje naar donkerder fruit. U herkent cassis, maar ook een vleugje pruimen. In de finale komt er een licht pepertje naar voren. De wijn is zeer geschikt om zo te drinken, maar past ook uitstekend als begeleider bij kaas en worstsoorten.

 

Serveren bij 16 - 18 °šC