Tomatensalade met gedroogd fruit en mozzarella

 

 

Benodigdheden (voor 4 personen):

 

 

· 50 gram gedroogde pruimen

· 50 gram gedroogde abrikozen

· 50 gram dadels

· 50 gram rozijnen

· 6 el olijfolie (De prado of La chinata)

· 4 vleestomaten

. 2 kiwi's

. 2 avocado's

. 2 el witte wijnazijn

. 350 gram mozzarella 

. zout

 

Bereidingswijze:

 

Doe de gedroogde vruchten met rozijnen in een kom en overgiet ze met kokend water. Laat de vruchten 10 minuten wellen, giet ze af en laat ze uitlekken. Meng de olijfolie met azijn en zout tot een dressing en schenk het over de vruchten, Laat de mozzarella uitlekken en snijd hem in stukjes. Ontvel de tomaten en snijd ze stukjes. Schil de kiwi's en avocado's en snijd ze in stukjes. Verdeel de mozzarella met tomaten, kiwi's en avocado's over 4 borden en schep het gedroogde fruit met dressing erover.


 

Eet smakelijk!