Varkenshaasje met Brugse blomme:

 

 

Benodigdheden (voor 4 personen):

 

 

· 2 varkenshaasjes

· 200 gr Brugse Blomme*

· enkele champignons

· 6 takjes oregano

· versgemalen peper en zout

· boter

. aluminiumfolie

 

 

Bereidingswijze:

 

 

Snijd de varkenshaasjes zo ruim mogelijk open en vul ze met in plakjes gesneden Brugse Blomme, fijn gesnipperde oregano, fijngesneden champignons en wat versgemalen peper en zout. Wikkel de gevulde varkenshaasjes zorgvuldig in aluminiumfolie en laat ze dan enkele uren rusten in de koelkast.


Bak ze gedurende 4 minuten in de boter op een hoog vuur en vervolgens nog eens 10 minuten op een matig vuur en keer het vlees regelmatig om.

 

Snij ze in plakken van ongeveer 3 centimeter en leg ze op een bord.

 

Tip: erg lekker met in de schil gekookte aardappeltjes, courgette of bloemkool.

 

Eet smakelijk!