Preitaart.

 

Ingredienten voor 4 personen:
 

400 gram prei

10 pakjes bladerdeeg

250 gram kaas

200 gram ham

3 stuks eieren

1 bekertje Creme Fraiche

 

Bereidingswijze:

 

Snij de prei en was deze, rasp de kaas en snij de ham in stukjes.

 

Kook de prei gaar. Vermeng de eieren en de creme fraiche.
Doe er zout en peper door (eventueel ook knoflook) en de geraspte kaas. Voeg daarna de in stukjes gesneden ham toe. 

Vet een springvorm (26-28 centimeter doorsnee) in en beleg de bodem en de opstaande rand met stukjes bladerdeeg.

Laat goed aansluiten. Eventueel kun je ook nog wat paneermeel op de bodem strooien.
Doe de gekookte prei in de vorm en giet er dan het ei/kaas mengsel overheen.
Bedek hierna de bovenkant ook met bladerdeeg. Prik er gaatjes in met een vork
en bestrijk met losgeklopt ei (of koffiemelk). Bak daarna het geheel in een
voorverwarmde oven van 200 graden Celcius (gasstand 4) ongeveer 55 a 60
minuten.



 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  
  •