Biologische kazen / Vegetarische kazen

 

 

Delikasa beschikt over een aantal heerlijke biologische kazen.

 

 

Bij de vegetarisch kazen wordt gebruik gemaakt van plantaardig of microbieel stremsel.

 

 

 

 

 

Floortje Fenegriek

 

Deze heerlijke, zachte Hollandse geitenkaas wordt gemaakt van 100% biologische geitenmelk. De fenegriek- en basilicumkruiden maken dat deze kaas een evenwichtige smaak heeft.

 

Floortje wordt "met zorg" bereid op zorgboerderij "de Mekkerstee" in Ouddorp.

 

Floortje is heerlijk romig en zeer geschikt bij een mooi glas droge witte wijn. Ook is deze kaas heerlijk in de salade.

 

 


 

Remeker Pril / Puur / Olde Remeker

 

De Remeker wordt gemaakt op boerderij “De Groote Voort” in Lunteren. Eén van de weilanden heeft een oude veldnaam, “Remeker”, waar we de naam van de kaas aan ontleend hebben. Een “reem” is een weiland, en “eker” betekent eik.. De weilanden worden omzoomd door eiken houtwallen .

 

 

De Jersey koe

 

Er zijn honderd Jerseykoeien op De Groote Voort, mooie kleine bruine koeien, met grote, even bruine ogen en horens. Deze horens zijn een opslagruimte voor mineralen. De Jerseymelk heeft een hoger caroteengehalte dan gewone melk van andere rassen en daardoor een opvallend gele kleur. Ook heeft de melk een hoger kalkgehalte en het juiste soort eiwit voor het maken van kaas. Hierdoor stremt de melk goed, met uitsluitend toevoeging van zuursel en stremsel. Perfect voor de Remeker!

 

Natuurlijke werkwijze

 

Door goede verzorging van de bodem, krijg je kwaliteit in het gras. Naast dit gras krijgt de koe  alleen verse voe

ding die bij de koe past. Dit zijn geplette granen. De granen worden iedere morgen vers geplet, zodat de enzymen in de granen benut worden door de dieren. Daarnaast krijgen de koeien gedroogd fruit, zeezout uit de Guérande  en een mengsel van 40 soorten gedroogde kruiden. Door dit optimale rantsoen en een open stal, zijn de koeien gezond. Er wordt  geen enkele antibiotica meer gebruikt sinds 2004. Ook is gestopt met het ontwormen en het inenten van de dieren. De natuurlijke kruiden, die de dieren nu bijgevoerd krijgen maken dat mogelijk.

 

 

Kaasbereiding

In de kaasmakerij wordt om de dag de rauwe melk van de koeien door de boer zelf  verwerkt tot kaas. Hierbij worden geen  conserveringsmiddelen gebruikt en slechts heel weinig ongeraffineerd zeezout..  Daarna rijpt de kaas in het eigen kaaspakhuis  zodat de smaak zich langzaam kan vormen. Kaas van zes maanden oud noemen we Remeker, kaas van 18 maanden oud noemen we Olde Remeker. Er is nu ook een Remeker kaas met een natuurlijke korst; de Remeker Puur, deze kaas rijpt 8 tot 9 maanden.

 


 

 

Wilde Weide Jong belegen en Oud

 

Biologische boerenkaas bereidt uit rauwe melk. De natuurlijke rijping en een speciale bereiding zorgen voor de karakteristieke smaak (smeuig en pittig) van deze  Wilde Weide kazen.

 

 


 

 

 

Kinderdijk Extra belegen

 

Deze extra belegen kaas wodt gemaakt tussen de beroemde molens in Kinderdijk. Ze heeft een voortreffelijke smaak wat vooral komt door het feit dat de koeien zoveel mogelijk in de wei staan. Ook worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt.

 

De kaas heeft een unieke, volle smaak.

 

Door het gebruik van plantaardig stemsel zijn de kazen uit Kinderdijk ook vegetarisch.

 


 

 

Honingklaver kaas

 

Deze kaas kent een geweldige combinatie van een zeer smeuig zuivel en een krachtige kruidensmaak. Het geheim van deze kaas zit hem in de korst die zorgt voor een intense en ongekende smaakbeleving.

 

 
 

De kaas is gemaakt van koemelk met een vleugje natuurlijk aroma en er zitten naast melk geen allergenen in.

 

 

De kaas wordt gemaakt in Nederland.