Boerenkazen

 

 

Stolwijker belegen en Pikant

 

Dit is een Goudse kaas die van oudsher in de regio van Gouda op boerderijen wordt gemaakt in de buurt van Stolwijk en Haastrecht. De Stolwijker kaas heeft een krachtige, fijne karakteristieke smaak die per seizoen en per boerderij kan verschillen door de invloed van het voer, de grondsoort en de receptuur.

 

De belegen, rauw melkse kaas, heeft 5 maanden gerijpt.  De Stolwijker pikant heeft een rijpingsperiode van 12 maanden.

 


 

 

Tynjetaler boerengatenkaas

 

Tynjetaler is een bijzondere rauw melkse kaas van de Friese grond. De smaak is romig en een tikje zoet.  Deze jong belegen boerenkaas heeft een pittige nasmaak.

 

Deze kaas heeft in 2009 de gouden medaille gewonnen.

 


 

Wilde Weide jong belegen en oud

 

Wilde Weide kaas maken Kees en Maria van Gaalen in hun ambachtelijke kaasmakerij op de boerderij. Om een kaas van topkwaliteit te maken moet alles kloppen: het beste voer op basis van kruidenrijke weilanden, goede en goed verzorgde koeien en het vakmanschap om van de rauwe melk een smakelijke kaas te maken: een biologische Boerenkaas van topkwaliteit.

 

Wilde Weide valt op door zijn smeuïge en pittige smaak. De natuurlijke rijping en een speciale bereiding zorgen voor de karakteristieke smaak van Wilde Weide.

 

__________________________________________________________________________________________________________________

 

​Boeren Truffelkaas

 

Onze Tartufo is van ongekende kwaliteit. Een overheerlijke volle en romige smaak met Italiaanse zwarte truffel. Een kaas voor de fijnproever en ook een speciale lekkernij voor op de pasta. U zou hem zelfs kunnen gebruiken voor de kaasfondue.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIP: Boerenkaas en zwangerschap

Wij krijgen regelmatig de vraag of je als zwangere vrouw boerenkaas mag eten. Het product wordt gemaakt van rauwe, ongepasteuriseerde melk.

Het is zo dat buitenlandse zachte, rauwmelkse kazen de Listeriabacterie kunnen bevatten, waar een ongeboren kind erg ziek van kan worden. Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is met weinig vocht, kan de Listeriabacterie hierin niet overleven of groeien. Boerenkaas eten mag dus als je zwanger bent.

Bron: Stichting Voedingscentrum Nederland.