Biologische Producten

 

 

Naast een aantal biologische kazen vindt u bij Delikasa ook biologische spelt, tomatensauzen, olijfolie en vruchtensappen.                   

                                                                       

Verrigni SPELT pasta

 

 

Pasta van Verrigni is een bijzondere pasta vanwege de samenstelling, ambachtelijke handelingen, meel en de droogtijd van minimaal 35 uur. Verrigni pasta heeft een lange traditie in de productie van biologische pasta. Biologisch harde tarwe wordt geteeld zonder chemische kunstmest, herbiciden, pesticiden en fungiciden (gewasbeschermingsmiddelen) en zorgt voor een goede en evenwichtige voeding. Het drogen van de pasta gebeurt altijd bij lage temperatuur en er verandert daardoor niets aan de natuurlijke grondstoffen wat tegen de filosofie is van biologische producten.

 

Spelt is ontstaan in het Midden-Oosten, waar de soort al minstens 9000 jaar wordt verbouwd. In de Middeleeuwen werd spelt verbouwd in Europa, in Zwitserland, Duitsland en Tirol.

 

Spelt heeft een harde korrel met een hoog gehalte aan gluten waardoor spelt niet geschikt is voor mensen met coeliakie (gluten-intolerantie). Zij is wel bijzonder geschikt voor mensen met een tarweallergie.

 

Bij ons vindt u de spaghetti en de penne van Verrigni.

 


 

 

Biagi sauzen

 

 

Tomaten van de biologische producent Biagi vanuit de Toscane worden met de hand geplukt en met zorg behandeld. Zij worden verwerkt binnen 48 uur na de oogst. Hierdoor blijven alle gezonde factoren behouden.

 

Deze tomaten zijn bijzonder door het gebied (de rijke Toscaanse grond), het klimaat (Mediterraan) en de productiewijze.

 

Bij ons vindt u de Pomodori Pelati, Passata di Pomodoro en de Pomodoro & Basilico.

 


 

Schulp biologische vruchtensappen

 

 

Sinds 1861 staat de familie Schulp voor eerlijk fruit. In Breukelen naast het riviertje de Vecht ligt de fruitboomgaard. In de versgeperste sappen proeft u het fruit zo uit de natuur. Puur, rijk van smaak en zonder toevoegingen.

 

Wij hebben de biologische vruchtensappen in de smaken: appel, sinaasappel, appel & aardbei en appel & vlierbes.

 

Goed om te weten:

 

Appels zijn van nature rijk aan anti-oxidanten

Sinaasappels zitten boordevol fruitvezels en vitamine C

Aardbei ofwel zomerkoninkje bevat veel vitamine C

Vlierbessen kunnen bijdragen aan het verhogen van de natuurlijke weerstand.